Természet és Állatvédelem

Nemes célok segítése

Természet és állatvédő 

2007-2008-ban az egykori IWIW-en már szerveződtünk. Próbáltunk segíteni egymásnak a csoportban (ahol már sok ezren voltunk), pl. ötletekkel és gondolatokkal, hogyan tudnánk a természetvédelmet, már gyermekkorban megszerettetni. Volt sok ötlet, amit későbbiekben szeretnénk mint alapítvány végre is hajtani. 

Fő mottónk:  "Védjük a természetet! Védjük életünket és a másokét! Védjük az állatok életét, növényekét is mindig! Igényes.hu"

Most érkezett ! Szeretet.. ezt a nevet adtuk - ennek a Facebook videónak. Érdemes megnézni:


Állatvédelemmel kapcsolatos csoportunk a Facebookon: 


Csodaszépek:


Ha itt nem találja meg a keresett élő kamera közvetítést, kérjük a Nyitóoldalon, tehát  (Kezdőlapon) tekintse meg 30+db elhelyezett élő (Live) -ot.


Élő webkamera - Madáretető 

klikkeljen a képre:


Élő webkamera - Gólyák 

klikkeljen a képre:


Élő webkamera - Bébi pandák 

klikkeljen a képre:


Élő webkamera - Pingvinek 

klikkeljen a képre:


Élő webkamera  - sas fészek

klikkeljen a képre: 


További 30+db élő webkamera a Főoldalon, tehát a (Kezdőlapon) találhatóak !

Klikkeljen a gombra:

20172018

Egy nemes célt segíteni, mindig önzetlen és jó. Ha ezt tenné mindenki, nem lennének éhező kutyák és cicák, természetesen gazdit is könnyebben tudnának találni. Kérjük segítse, támogassa az állatmenhelyet. Köszönjük!

Az Igényes.hu segítséget nyújt a menedzselésben, mert egy nemes cél, mindig példaként motivál. Cégeket és vállalkozásokat kérjük, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Szponzori programunk:

Ahol mint támogatók szerepelnek a vállalkozások és cégek és ezáltal többféle reklámunkban is megjelennek, többek között rádió reklámban, szórólapon és internetes platformjainkon. Ezzel szeretnénk vissza hálálni a felajánlásukat. A további részletekért forduljanak bizalommal munkatársainkhoz.

Igényes.hu menedzser iroda

 Együtt az Állatokért KHE videója

Képek


A megállapodás célja:

Megállapodás született, hogy az Igényes.hu menedzser iroda képviseli:
Együtt az Állatokért KHE Hajdú-Bihar megye állatmenhelyét.

Szponzori programot indít a menedzser iroda, melyben támogatásokkal segíti az ott lakó kutyákat és macskákat. 

A Noé Állatotthon példáját követve szeretnének egy korszerű és könnyen fertőtleníthető helyet, balesetes, lábadozó kutyák részére folyamatosan kialakítani. 

Van egy nagyon jó videó, amit az egyik önkéntes készített arról, mivel is járulnak hozzá a menhelyes kutyák életéhez, fenti videóban megtekinthető. Nagyon szépen bemutatja, hogy ott nem áll meg a munka, hogy a telepen helyet biztosítanak egy kutyának, de folyamatosan igyekeznek mindenkivel igényei szerint foglalkozni, hogy amíg elérkezik a Nagy Ő egy Gazda személyében, addig is színessé és izgalmassá tegyék az életüket.

Az állatorvosi számlák nagyon magasak szoktak lenni, havonta sok pénzbe kerül, de az állatok egészségügyi kezelésein semmiképpen nem spórolnak, amire szükségük van, azt megkapják. Mindannyian oltottak, rendszeresen féreg hajtottak.

Kelet-Magyarországon mindenképpen egyedülálló az, hogy náluk működik mentor-program (Nyújtsd a kezed néven), melynek a viselkedésproblémás kutyák oktatás a célja, hogy örökbe adhatóak legyenek, szerencsére ez egy sikeres program.

Járnak iskolákba előadásokat tartani a Felelős állattartásról, amely mindig az adott korosztályhoz van igazítva.


Bemutatkozó:

Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület 2004 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy Debrecenben, Kelet-Magyarország legnagyobb városában és környékén az utcára kidobott, balesetes, sérült kóborló kutyák és macskák számára menedékhelyet biztosítson, az állatokat orvosi ellátásban részesítse, majd megfelelő gazdát találjon nekik.

Az egyesület állatokat nem altat el (kivéve azokat, akik az élettel összeegyeztethetetlen sérüléssel kerülnek be, ahol az állatorvos véleménye alapján gyógykezelésük már megoldhatatlan), minden állat addig marad az egyesület gondozásában, amíg megfelelő gazdát nem találnak neki.

Ahogy nőtt az adományok mértéke, úgy nőtt az állatok létszáma is. 2010-re a menhely "telt házzal" működött és már nem volt képes befogadni több új állatot, csak abban az esetben, ha "valakit" örökbe adtunk. A helyhiány miatt sok esetben már nem tudtunk eleget tenni a hozzánk beérkezett kéréseknek. Magyarországon a kutyák számára 2013. januártól bevezetett kötelező chippelés már 2012. év végén jelentős mértékben megemelte az utcára került ebek számát, a helyzet előreláthatólag az év elejétől még inkább rosszabbodni fog.

Társszervezetünk a Kutyaház Egyesület 2008-ban alakult. Az Egyesület céljaként tűzte ki a Debrecenben és a régióban élő, utcára dobott, sérült, kóborló állatok megsegítését. Fontosnak tartjuk a környezettudatos életre, felelős állattartásra való nevelést. Az anyagi támogatáson kívül nagy figyelmet fordítunk a probléma minél szélesebb társadalmi rétegekhez történő eljuttatására.

A Kutyaház Egyesület és az Együtt az Állatokért Egyesület közös pályázatot adott be Kutyaház Állatotthon létesítése Debrecenben címmel, melynek célja egy európai normáknak megfelelő állatotthon kialakítása a régióban. Az új állatotthon optimálisan kihasználva 120 kutya és 20 macska befogadására alkalmas. Kialakításra kerül Hajdú-Bihar megye első macskaháza. Megoldhatóvá válik a beérkező kutyák és az oltatlan kölyökkutyák elkülönítése, minimálisra csökkentve ezzel a menhelyen belüli fertőzéseket.

Az állatotthonban kialakításra került egy olyan előadó terem, mely megfelelő helyet biztosít az iskolás gyerekek foglalkoztatásának és oktatásának, ahol a felelős állattartás, ismeretterjesztés és szemléletformálás kialakítása valósulhat meg, módszertani füzetek, plakátok és játékos vetélkedők segítségével, továbbá a természet- és környezetvédelem, egészségtan, valamint fenntartható fejlődés gondolatának továbbfejlesztésével.

A szociális épület felépítését és berendezését a pályázat nem támogatja, így azt az Egyesületeknek önerőből kell biztosítania. Ez a feladat olyan komoly terhet ró ránk, ami a menhely mindennapi működését sodorja veszélybe.

2013 őszén, hátrahagyva a bolhákat és a méltatlan körülményeket, állatotthonunk átköltözhetett az európai normáknak megfelelő, Mészáros Gergely kertben elhelyezkedő új telepre.
Ugyan a teljes befejezése még várat magára, de jelenlegi állapotában az elmúlt 2 évben működőképesnek bizonyult.
Mindemellett kihasználtságának biztosítása mégsem mondható a legmegfelelőbbnek, ugyanis a rengeteg bekerülő állat végett minden nem erre a célra kialakított helyiségben kutyák és cicák vannak elhelyezve.

A társadalmi felelősségvállalás első lépéseként önkénteseket vontunk be 2012-ben induló mentorprogramunkba, mellyel az antiszociális, kommunikációs folyamataikban eltévedt állatoknak szerettünk volna jobb esélyeket biztosítani a gazdisodáshoz.
Ezt az azóta is működő programot sikeresnek tekinthetjük, hiszen az első szériából legtöbbjük már gazdisodott, s azóta is szép eredményeket érnek el a lelkes önkéntesek újabb mentoráltainkkal.

A 2013- as évvel kezdtük el megvalósítani korábbi célkitűzéseink egyikét, a fiatalabb generációk felelős állattartásra való edukálását. Hisszük, hogy minél hamarabb tisztázzuk az ifjak fejében a felelős állattartás fogalmát, annál következetesebb felnőttek köszönnek majd vissza ránk.. akár a menhelyen is.

A '14-es év sem telt újdonságok nélkül. Életre ítélve börtönprogramunk során rabok és menhelylakóink kölcsönösen segítettek egymásnak, mely során a kutyák alapengedelmességi vizsgát szereztek, ezzel segítve őket az otthonra találásban, a rabokat pedig a társadalomba történő kedvező visszaintegrálásban.

Ez idő alatt vezetőségváltás is történt, melynek következményeképp -többek között- szigorítottunk az örökbe adási rendszeren is, ami a korábbiakban láthatóan nem vált be.
Utókontrolljaink során azt tapasztaltuk, hogy sok állat eltűnt, elhunyt, elajándékozták, néhányukat pedig visszahozták a menhelyre.

Mindemellett igyekszünk minél több lehetőséget megragadni menhelyünk népszerűsítésére Campus Fesztiválon való megjelenés, Kerekerdő Élménypark Nyitóhétvégéjén való megjelenés etc.), s a látogatók számára is nagyszabású programokkal készülünk: hétvégi nagy sétáltatós- fürdetős napokkal, szülinapi rendezvénnyel, különféle izgalmas projektekkel.

De aki kijön a menhelyre és a csaholás és a pusziosztó kutyusok közt mégis felfedez magában valami keserédes érzést, azt a szomorú valóság tényezői okozzák: a folyamatos telt ház, a túlterheltség, a pénzhiány.

Nélkületek nem megy, csak a Ti segítségetekkel érhetünk el igazi sikereket!

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában támogatta vagy a jövőben támogatni fogja -akár önkéntes tevékenységgel, akár adó 1%-kal, akár adománnyal- Menhelyünket!
Ti vagytok a mi hétköznapi hőseink!

A macska :)A cica :)

 Óvjuk meg őket....
A kutya :)
Az eb :)

Kutyasétáltatókra is szükség van!
 Igényes.hu


Igényes.hu

Gondolja át és döntsön jól!Szeretne tenni értük?


Együtt az Állatokért KHE

Debrecen, Mészáros Gergely kert 0452/2

Igényes.hu Együtt Az Állatokért KHE kérése: nézzétek meg a weboldalt: https://hatlabon.debrecenikutyahaz.hu/ Hat lábon - egy nagyon jó kezdeményezés.

Több kapcsolat a menhellyel: - Bejelentés: 06-20/402-43-03 Örökbefogadás, Ügyintézés: 06-20/402-43-01 E-mail: info@debrecenikutyahaz.hu Állatkínzás/gondatlan állattartás bejelentése: debreceniallatotthon@gmail.com Cím: 4002, Debrecen, Mészáros Gergely kert 0452/2 Ha lentebb látható gombra kattint, a menhely honlapjára érkezik.